Hvad Er Løberknæ? Sådan Undgår Du Det


Løbeknæ er for mange desværre en fast del af det at være løber - især i opstarten eller efter længere pauser. Du kan dog heldigvis gøre mange ting for at undgå løberknæ, hvis du tilpasser din træning derefter.
Løberknæ er en betændelsestilstand i på ydersiden af dit knæ, som opstår ved, at iliotibialbåndet gnider mod den nederste del af lårbensknoglen. Det skaber en betændelsestilstand i slimsækken - hvilket fører til smerterne i knæet, da det er betændt.
Sådan undgår du løberknæ
Du kan dog heldigvis gøre en del for at undgå løberknæ. Først og fremmest er det vigtigt, at du lytter til din krop. Oplever du smerter i knæet, der bliver mere og mere centreret om ydersiden, efter blot få minutters løb, så kan det være et tegn på, at du har løberknæ.
Hvile kan dog lindre smerterne, men de kommer igen, hvis du øger belastningen af kroppen.
Hvis du tilrettelægger din træning anderledes, kan du gøre meget for at undgå løberknæ. Vælg her fladt underlag og undgå stigninger og fald i terrænet, da det er i disse situationer, at gnidningen mod iliotibialbåndet er størst.
Løbere med overnpronation i foden har større chance for at få løberknæ, da fodstillingen øger gnidningen mellem lårbenet og iliotibialbåndet. Når du har overpronation, løber du på indersiden af din fodsål og længere nede på den end normalt. Du kan afhjælpe din overpronation ved at få et par løbesko, der understøtter netop dette og giver dig en mere korrekt fodstilling, som ikke øger belastningen på dit knæ.
Er du i tvivl om, hvilken fodstilling du har, så kan du få foretaget en løbetest, som viser dig dette. Du kan derefter vælge et par løbesko, der passer til netop din fodstilling. Styrketræning af dine benmuskler, især lår og knæ, kan være med til at reducere dine chancer for at få løberknæ.
Tak for støtten
Til sidst takker vi Formula Swiss for deres støtte til dette indlæg. Find kvalitets hampolie samt mange andre CBD produkter på deres hjemmeside.