Vinderen af 700 kr til bybutterfly

At prioritere løb i vores nye hverdag

skaermbillede-2017-01-03-kl-12-46-02

Bloggen har ændret sig en del det seneste år, måske nærmere det seneste 1,5 år. Efter jeg blev gravid, kunne jeg ikke længere løbe de antal kilometer jeg gjorde førhen og ej heller have samme ambitioner omkring min træning og kommende løb.

Naivt troede jeg tidligt i min graviditet, at jeg ville komme tilbage i min gamle form med det samme igen og have de samme store ambitioner omkring min træning som tidligere. Det har jeg dog måtte indse, at mine prioriteter langt fra er de samme som før min graviditet. Men dermed ikke sagt at jeg har lagt mit løb på hylden. Jeg løber stadig fast hver uge – dog er det ikke så regelmæssigt, struktureret og langt som tidligere. Men jeg løber fortsat flere gange om ugen, både for at holde formen ved lige, men også for at få noget frisk luft og lidt “mig-tid”.

Præcis 6 måneder efter min fødsel gennemførte jeg Aarhus City Halvmarathon i tiden 1 time og 43 minutter – mit hidtil langsomste halvmarathon – men en tid jeg var meget stolt over. Formen var altså ikke forsvundet igennem min graviditet, og jeg fik bevist overfor mig selv at jeg stadig godt kunne.

Jeg får ofte spørgsmålet “hvornår skal du begynde at løbe stærkt igen” og “hvornår skal du løbe marathon igen”? Svaret på de spørgsmål er stadig lidt uvist for mig – både om det nogensinde kommer til at se igen – og hvis det gør, så hvornår?! :) Inden min graviditet var løb min lille “baby” – jeg brugte virkelig meget tid på løb, både på at løbe, men også på at studere om de nyeste tendenser indenfor løbet. Jeg løb minimum 10 km dagligt og 70 km på ugebasis. Det var en fantastisk tid og jeg har aldrig været i bedre form end dengang.

Om jeg nogensinde får lysten til at komme i SÅ god form igen, ved jeg ikke :) Ikke fordi jeg ikke længere bryder mig om at løbe  – det elsker jeg. Men nu har jeg fået en anden baby, som har fået min 1 prioritet.

Jeg håber at jeg en dag får muligheden for at forsøge kræfter med marathon igen – og så har jeg til mål at forsøge at slå min nuværende rekord på 3 timer og 16 minutter. Jeg vil ikke bare stille op til et marathon for at løbe det – det skal være med det formål at slå min nuværende tid. Jeg ved at mange stiller op til marathon,  blot for at “gøre” det. Det er ikke min ambition, da jeg ikke er fortaler for at stille op til noget løb, uden at have formen med sig.

Er der nogen af jer, som har oplevet det med at prioriteterne har ændret sig?

 photo Bloglovin_zpsb1317f6d.jpg photo Instagram_zps3b511ab1.jpg photo IMG_2641_zps7175c6ca.jpg
   

5 kommentarer

 • Hej Camilla.
  Jeg har fulgt din blog længe og er altid blevet inspireret af dine vilde løbetider! Et maraton på 3 timer og 16 minutter kommer nok ikke til at ske for mig, og slet ikke efter jeg selv har fået baby. Alligevel prøver jeg at træne op til maraton nr. 2 under min barsel – jeg vil bare skide gerne under fire timer, som jeg var ét sølle minut fra i 2015. Og så er løbet en kæmpe motivation for mig, fordi det næstefter min fødsel er noget af det fedeste, jeg har prøvet #kedeligtliv – plus at jeg ser det som en god måde alligevel at komme i form på igen. Men jeg kan godt mærke, at jeg pludselig får dårlig samvittighed over at ville tilbage i løbeform, når jeg lige har født verdens dejligste datter. Men jeg tror, jeg tænker, at det ene vel ikke udelukker det andet? Jeg håber i hvert fald, at jeg både kan være (maraton)løber og en nærværende mor for hende! Det er mit mål! Anyways, det blev en lang smøre, men jeg har lavet en blog, hvor jeg vil skrive om mit løbe- og barselsliv – inspireret af bl.a. dig ;)
  http://www.runforchocolate.dk
  Mange hilsner Cassandra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Cassandra.

   Tak for din søde besked :)

   Tillykke med bloggen :) Jeg håber det bliver et godt forum for dig og god inspiration for andre.

   Jeg tror bestemt ikke at det ene udelukker det andet :) Men for mig, tror jeg ikke at jeg kommer til at ville ligge så mange timers træning i min marathon træning som jeg gjorde førhen :) Nu er tiden prioriteret højere til familien.
   Men jeg er 110% sikker på at mor livet ikke udelukker mit løbeliv – så er det bare med andre forudsætninger end tidligere :)
   Og måske er det “bare” halvmarathon distanden jeg skal fokusere på fremfor marathon distancen, som for mig, kræver langt mere forberedelse og kilometer i benene :)

   Kh C

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har oplevet præcist det samme. Inden min søn blev født i okt 2015 havde jeg aldrig troet jeg ville prioritere løb anderledes end jeg gjorde før min graviditet hvor jeg har løbet 3 marsthoner og et utal halve…. Men efter en lidt hård fødsel og en lang genoptræning til overhovedet at kunne løbe igen, så synes jeg pludselig ikke at tiden er til det mere (selvom fysikken er tilbage)! Men de lange ture og mange timer synes jeg ikke jeg kan få puttet ind i en hverdag med fuldtidsjob også.
  Synes det er fedt at læse dit indslag- for det har været en svær erkendelse for mig at Marathon distancen er lagt på hylden, i hvert fald for nu! Og sejt du stadig får løbet så meget….👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  Jeg synes, det er OK at ens prioteringer ændrer sig – så længe du er glad og tilfreds. Så er det lige meget, hvad andre siger.

  Venlig hilsen

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Camilla!
  Spørgsmålet er lidt ude af kontekst i forhold til dette indlæg, men det er noget, jeg længe har tænkt over: hvad var det ved uddannelsen og jobbet som (børne)sygeplejerske, der tiltalte dig?
  Jeg er selv ved at afslutte gymnasiet, og er meget i tvivl om hvilken videregående uddannelse jeg skal vælge – men jeg har kigget utroligt meget på sygeplejerske på det seneste. Derfor prøver jeg at samle lidt forskellige holdninger til denne uddannelse og det efterfølgende job. Så det vil betyde rigtig meget at høre hvad der tiltalte dig!
  Kh Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af 700 kr til bybutterfly