Valg af løbesko.

Vinter løbetøj

Mange foretrækker at løbe indendørs når det er så koldt udenfor, som det har været det sidste lange stykke tid. Jeg foretrækker dog at løbe udenfor, ligegyldig vind og vejr. Bruger ofte det gamle ordsprog: Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning!. Det drejer sig blot om at have det rigtige tøj på, og så får man hurtigt varmen når man er igang.

Når det er koldt udenfor, er det ekstra vigtigt at det tøj man har på har en god evne til at transportere sveden væk fra kroppen, så kroppen undgå at blive fugtig og dermed afkølet.

Når vejret er som nu, hvor vi svinger mellem -5 til 3 grader bruger jeg lag-på-lag princippet og for det meste med tre lag tøj, hvis du kun bruger to lag tøj, så vælg nr 1 og 3.

 

Lag 1: Svedtrøje
En tætsiddende svedtransporterende langærmet trøje kan anbefales. Jeg bruger oftes Helly Hansens ski undertrøje.

W-LS-crew-sort

Lag 2: Den isolerende
En isolerende mellemlag. Her skifter jeg mellem en t-shirt eller en langærmet. Jeg foretrækker igen at den skal sidde tæt. Et eksempel på en langærmet mellemlag for mig, er denne lækre trøje fra Kari Traa.

690057_main_lips_0

 

Lag 3: Løbejakke
Her er det vigtigt for mig at løbejakken er vindtæt når det er så koldt som det er nu. En af de jakker jeg bruger mest, er denne fra fusion:

womens-jacket_lilla_web1

 

Tights: Her bruger jeg vintertights, hvor de er ekstra tygge og varme.

Et godt tip til ikke at fryse anklerne når man løber, er at have lange løbe strømper på, fx kompressions strømper. På den måde undgår man at der er bar hud mellem tights og strømper.

Håber det kan hjælpe nogen til at trodse det kolde februar vejr, og tage løbeskoene på :)

TRYK HER FOR AT FØLGE MIG PÅ BLOGLOVIN.

   

1 kommentar

  • Jeg er total løbe nybegynder og kunne godt bruge et indlæg om efterårs/vinterudstyr. Har læst dette i igennem, men kunne godt bruge lidt tips til når det regner og hvad gør du med reflekser osv…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valg af løbesko.