En mulig relancering

Det vil vi gøre anderledes hvis vi skal bygge et nyt hus

capture

I tråd med mit indlæg i går, vil jeg skrive indlæg om det jeg lige har på hjertet, og ikke kun løbe-relateret indlæg. Derfor vil der i dag kommet et indlæg om vores erfaring med at bygge nyt hus, hvilke erfaringer vi har taget med os, og hvilke “fejl” vi ikke vil gøre om igen, hvis vi fik muligheden.

Inden vi gik i gang med at bygge hus, hørte vi mange side, at det først var hus nr. 3 som blev som man ønskede det. De første huse man byggede, vil der altid være noget man ønsker man kunne lave om – eller man sidenhen fortryder. Morten og jeg er sindsygt glad for vores nuværende hus, det skal der ikke være nogen tvivl om – men jeg tror egentlig at ordsproget med de 3 huse er rigtigt.

Vi går allerede nu og taler om, hvad vi ville gøre om, hvis vi skulle bygge igen – og hvordan vores næste hus skulle se ud. Indtil videre er det bare lidt for sjov – men det kan jo være det bliver en realitet en dag. Morten har rent faktisk allerede tegnet stregtegninger til vores mulige næste hus – men lad os nu se om det nogensinde kommer der til.

Jeg får fortsat mange forespørgsler på vores husbyggeri – og også om jeg/vi har nogle gode råd til andre som gerne vil i gang med at bygge. Tidligere har jeg skrevet to indlæg om vores byggeproces, som du kan finde HER og HER – men i dette indlæg vil jeg forsøge at skrive lidt om, hvad vi har gjort os af erfaringer i vores første byggeproces.

★ Første og måske bedste råd er, at du i inspirations processen skal give dig/jer god tid. Sug al den inspiration til dig ved diverse åbent hus arrangementer, instagram, pinterest, udstillingshuse og kør gerne/gå en tur i nybygger områder – hvor du kan se på andre huse.
Den første lange periode brugte vi på at suge inspiration til os – og jeg fortryder den dag i dag, at jeg ikke brugte længere tid på pinterest og diverse andre steder – på at finde fine og spændende detaljer som kunne gøre vores hus endnu mere unikt end det i forvejen er.
I selvsamme periode kan du bruge god til på at tænke over materialevalg til huset – hvordan skal murstenen se ud? Er det en mørk eller lys sten du er fan af. Skal dørhåndtagene være standart eller anderledes. Stikkontakterne – sorte eller hvide / standart eller anderledes osv osv. Og for guds skyld – TAG BILLEDER AF ALT.

Denne del af processen gjorde os både klogere på hvad vi ønskede os af vores kommende hus – men gjorde os også meget opmærksom på hvad vi bestemt ikke ville have. Jeg tror personligt på, at det er godt at se på en masse muligheder, inden man beslutter sig endeligt for hvad man vil have – også selvom man i forvejen tror, man ved hvordan alting skal se ud.

Mursten kan se ud på en måde i et katalog og prøve – men når du ser den på et helt hus – kan det pludselig få et helt andet udtryk. Da vi valgte mursten kørte vi rundt i det meste af Jylland og Fyn for at se de nybyggede huse, med lige præcis de mursten vi havde udset os – og vi måtte vælge om nogle gange – før vi fandt præcis den mursten vi synes passede til vores hus.

★ Optegn din vanlige gang i huset på plantegningen.

Vi gjorde det, at vi optegnede vores mest brugte “rute” i huset, både når man kom hjem fra job og skulle ind i huset. Fra soveværelse ud på badeværelse. Fra garage i køkkenet osv. Alt dette for at se om huset var sammensat, så der ikke var unødig og besværlige veje – på de “ruter” du ville bruge mest i løbet af en dag. Vi vendte blandt andet trappen i hallen, da det gav mest mening i forhold til den vej vi ville komme til at gå flest gange i løbet af en dag.
Når alt kommer til alt, skal det være praktisk og fungere – så er det ikke nok at det ser pænt ud – det skal også være anvendeligt.

I forlængelse med ovenstående – så er det også vigtigt at tænke ens materiale valg igennem. Mange materialer er pæne når du vælger dem – men de skal også kunne fungere i dagligdagen. Vælger du mørke klinker i dit badeværelse – skal du vide at de nemt bliver beskidt og man hurtigt kan se både hår, skidt og lignende – så her skal man være en der er glad for at gøre rent – for at det fortsætter med at være pænt.

Gulv valg er i det hele taget super vigtigt. Vi har herhjemme valgt træguv som er lakeret – hvilket jeg er super tilfreds med – de er nemme at holde og ser pænt ud. Vi har dog valgt det med en børstet overflade – hvilket vil sige at det har struktur og ikke bare har en clean overflade. Den børstede overflade gør, at hvis du får en lille ridse, eller tryk i gulvet – så kan det nærmest ikke ses – fordi at overfladen har struktur. Havde overfladen været hel lakeret – så ville du kunne se alle ridser og tryk.
Så det er altså givet godt ud – især når man har små børn i huset :)

★ Vi valgte først at få anlagt fliser og have efter vi er flyttet ind – og kunne jeg gøre det om, havde jeg godt det! Få det lavet i byggeprocessen!

Vi har slæbt SÅ meget sand, jord og lignende med ind i perioden op til vi fik langt fliser. Derudover ser det bare vildt ufærdigt og træls ud, når det ikke er lavet. Så det er en af de hel store ting jeg ville gøre om, hvis jeg kunne.

★ Gennemtænk ideen om et 2 plans hus. Vi har valgt 2 plan – og vi er glade for det – men det kræver også noget når man har små børn i huset. Heldigvis har vi planlagt det således at alle de rum vi bruger mest, ligger på 1 salen. Så når vi kommer hjem, så går vi direkte op på 1 salen og er der. Vi har en super god udsigt fra 1 sal, så det var blandt andet derfor vi valgte at bygge i to plan. Derudover synes jeg at vi har mere privat liv i et nybygger kvarter, når vi har 1 salen og er deroppe.

Jeg kender en del som har køkken alrum i stueetagen – hvilket jeg synes er ærgerligt i et 2 plans hus – især hvis der er udsigt, men det er jo selvfølgelig smag og behag. :)

★ Byg en stor garage – du kan aldrig få for meget plads – især ikke hvis du som os har bygget med flat tag. Husene med fx sadeltag eller ensidig taghældning har mulighed for at lave luftrum til opbevaring – men det har du ikke i et hus med flat tag. Så opbevaringsplads i garagen er guld værd – og ellers store skabsvægge og lignende som man får gemt væk i indretningen :)

Det var lige lidt byggeråd for denne omgang :)

Har du nogle tips du ønsker at tilføje, kan du gøre det I kommentarfeltet. :)

Kh Skærmbillede 2016-07-28 kl. 16.17.53

 photo Bloglovin_zpsb1317f6d.jpg photo Instagram_zps3b511ab1.jpg photo IMG_2641_zps7175c6ca.jpg

   

4 kommentarer

 • Det skægt med toplanshuse – jeg er opvokset i et, og synes simpelthen det er det “rigtige” og er jeg i et 1-plans synes jeg altid, jeg ikke har set det hele ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige meget hvad, så er det altså imervæk et ret flot hus i har fået jer alligevel! Jeg ville i hvert fald gerne overtage😄😍🌸
  nouw.com/lillelyng

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussi

  Super gode og anvendelige råd. Det er vel ikke sådan at du vil ud med en Plantegning? Du skriver I har køkken på 1. Sal det gad jeg vildt godt se

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En mulig relancering