At prioritere løb i vores nye hverdag

Mine erfaringer med Bugaboo Runner og Babyjogger Summit X3

img_984414876112_10157548716045277_2133815336_o14875947_10157548718165277_1874646642_o14876122_10157548719950277_1709204949_o14803253_10157548964755277_382296598_oSkærmbillede 2016-09-09 kl. 14.03.28IMG_9310Skærmbillede 2016-09-02 kl. 13.46.05img_9330 img_9146 img_8453

Det længe ventede indlæg, som jeg ved at mange af jer har efterspurgt.

Der findes efterhånden et utal af løbevogne på markedet – så det kan være svært at finde hoved og hale i hvad man skal vælge.

Indlægget her har været længe undervejs, da jeg har haft svært ved at blive enig med mig selv, om hvilken vogn jeg vil anbefale andre – for jeg har været sindsyg glad for begge vogne, da de hver især har deres fordele.

Derfor vil jeg i dette indlæg ikke anbefale den ene fremfor den anden, da jeg tror det har meget at sige, hvilke behov man som familie har til vognen. Nogle familier ønsker kun at bruge løbevognen til at løbe med, og andre ønsker at investere i en løbevogn, som i det dagligt også skal fungere som en klapvogn.

Derfor har jeg forsøgt at fortælle lidt om hver enkelt vogn i dette indlæg, for så at gøre det nemmere for jer, at gennemskue hvad de to vogne kan hver for sig :)

Stil endelig spørgsmål, hvis der er noget i indlægget som ikke er helt forståeligt :)

I dette indlæg vil jeg omtale Bugaboo Runner og Babyjogger Summit X3.

Jeg vil starte med at give mine erfaringer med Babyjogger Summit X3 som barnevogn. 

Da Fleur var lille boede vi, i en lejlighed på tredje sal (uden elevator) så her måtte vi slæbe meget op og ned af trapperne. Derfor valgte vi at investere i Babyjogger´s Summit X3 og købte hertil luksus liften, så vi på den måde kunne bruge den som barnevogn de første måneder.

For os fungerede det super fint, da vi derved kunne låse stellet fast nede i opgangen og så bærer liften med Fleur i, med op i lejligheden.
Liften har dog ikke så langt et liggemål, så da Fleur blev omkring 6/7 måneder, var liften var kort til hende.
Klapvognsdelen til Summit X3 kan dog ligges helt ned, så det derved stadig kan fungere til når hun skal sove. Vi har dog kun brugt denne funktion på ferie, da jeg ikke ved hvor godt det er for hende at ligge og sove i klapvognen på denne måde til daglig. Personligt ville jeg ikke gøre det – da der jo ikke er en madras i klapvognsdelen – så skulle man nok købe en madras til den hvis den ofte skulle bruges til lur.
Efter vi flyttede i hus købte vi en STORK barnevogn, som Fleur sover alle sine lure i om dagen nu. Men for os, var babyjoggeren ideel som barnevogn, da vi boede i byen og havde lidt trangere kår end vi har idag. Derudover har babyjoggeren drejehjul, så den er nem og smart at køre med inde i byen. Den er knap så bred som de traditionelle barnevogne og er derfor nem at køre med i butikker og på smalle fortorve.

Vi har aldrig haft liften til bugaboo vognen – så jeg kan desværre ikke dele mine erfaringer herfra. Dog ved jeg, at denne nye Bugaboo Runner på mange måder en nytænkning af løbevognskonceptet, da den består af et stel, som kan kombineres med en standard lift og klapvognsdelen fra Bugaboo. Det vil sige, at hvis du i forvejen har en Bugaboo, skal du kun købe understellet, og den passer til alle eksisterende modeller fra Bugaboo, da man får en adapter med. Det vil altså sige, at har du en klapvogn fra Bugaboo i forvejen, skal du kun ud at købe løbestellet for at være “løbeklar”.Du kan også købe et særligt løbesæde, som er designet med løb in mente. Som med en normal Bugaboo kan klapvognsdelen lægges helt ned, hvis dit barn sover. Dog kan barnet ikke ligge på siden i klapvognen på en Bugaboo, da de har en 45 graders vinkel ved benene for at have den ergonomisk bedste siddestilling for barnets hofter. (Prisen for Bugaboo Runner som jeg nævner nederst i indlægget er både for stel og løbesædet – altså en komplet løbevogn).

Fordele og ulemper ved Bugaboo og Summit x3 som klapvogn / løbevogn:
Der er højde forskel på Morten og jeg – så derfor ville det være rart at kunne justere højden på styret – det er kun bugaboo modellen som kan justeres i højden (3 højde indstillinger) – summit X3 er en fast højde.
Summit X3 fungere perfekt som klapvogn, da forhjulet både kan låses fast – men også bruges som drejehjul (perfekt til bykørsel i butikker og lign). Bugaboo kan ikke dreje med forhjulet, hvilket gør at den er mindre “handy” at bruge som klapvogn i byen. Dog vil nogle mene, at det er en større sikkerhed at have et forhjul som ikke har begge funktioner, når det omhander løbevognen. Derudover skal der lidt præcision til, for at få hjulet til at køre ligeud når du låser det fast på babyjoggeren – her er hjulet lidt nemmere at korrigere på Bugaboo.
Bugaboo Runner kan vendes, så barnet både kan kigge fremad og mod dig/jer når i løber. Fordel da du kan holde øje med barnet – plus at barnet kan se dig undervejs. Derudover er det også en fordel at have muligheden for at vende begge veje ift vind, sol og insekter på jeres løbetur. Fleur bliver fx ret sur hvis vi løber og hun får solen i hovedet, men så kan klapvognsdelen nemt vendes, så hun er vendt væk fra solen :) Derudover er der lidt forskel på hvor fedt hun synes det er at være med på en løbetur – er der dage, hvor hun finder det mindre interessant, kan jeg ofte aflede hende ved at snakke med hende undervejs og have klapvognsdelen vendt imod mig.
En lille ulembe ved Bugaboo, hvis man vender barnet væk, er, at der ikke er nogen ‘rude’ til at kunne holde øje med dit barn. Denne funktion har Babyjogger Summit X3 tilgengæld. Her kan du både kigge ned til dit barn oppefra igennem en “rude” og igennem “mesh” i siden af vognen.
Bremsen på Bugaboo er langs hele styret, så du kan komme til den, uanset om du løber med højre eller venstre hånd. Summit X3 har kun en bremse (ligner en håndbremse på en cykel) som sidder i højre side af vognen.
Jeg finder sikkerheds snoren mere sikker på Summit X3 end på Bugaboo, da den på Summit X3 sidder i bunden af vognen, hvor den på bugaboo sidder på håndtaget. (Sikker ift hvis man falder, at vognen ikke tipper bagover).
Bugaboo har tre instillinger til sidde position – 1. sidde ret op, 2. ligge halvt ned, 3 ligge helt ned (både fortil og bagvendt). Summit X3 justeres med snor, så der kan du justere præcist i den sidde position som barnet ønsker. Dog kan Summit x3 ikke komme helt ret op, ligesom bugaboo kan. Fleur kan godt lide at side meget ret op – så hun er stor fan af bugaboo hvad det angår.
Der mangler lidt en lomme på bugaboo, hvorimod summit X3 har en god og rummelig “lomme” på bagsiden af sædet. Den er praktisk til nøgler, mobiltelefon, gels osv. Dog har begge vogne en kurv under vognen, hvis man fx skal på en mindre indkøbstur undervejs.
På bugaboo medfølger en bøjle som barnet kan holde i når vi løber – det er et tilkøb til babyjoggeren. Jeg har indtil nu ikke købt noget ekstra udstyr til nogle af vognene – udover et regnslag – så ekstra udstyret kan jeg ikke udtale mig om. Bøjen er smart, da man her kan fastsætte legetøj og lignende som barnet kan lege med under løbeturen.
Selen til bugaboo er nemmere at give barnet på – da det er 4 seler som samles i 1. Hvor der i summit X3 – skal ind igennem barnets arme (som i en autostol).
Sammenklapning er klart nemmest med Summit X3, da det blot er en snor der trækkes i – og så er klapvognen slået sammen. Hvor imod at bugaboo skal overdelen tages af, og så skal stellet klappes sammen (som en almindelige barnevogn). Summit X3 fylder mindst når det er klappet sammen.
Jeg har ikke prøvet at Fleur har sovet i bugaboo endnu, så det kan jeg ikke udtale mig om funktionen af det. Fleur har sovet i summit X3 da vi var på sommerferie og det fungerede fint :)
Kalachen er gode på begge løbevogne – den kan slåes langt ned for at undgå sol i hovedet på de små.
Dog har bugaboo en fordel, ved at kunne slåes “skævt” ned, dvs kommer solen ind fra siden, kan den i den ene side trækkes længere ned. Det er en fordel, da barnet derved stadig kan kigge ud i den side der ikke er slået ned.
Dog er der ikke ventilations steder i bugaboo kalachen som der er i Summit X3. Kalechen på bugaboo kan dog trækkes længere ned end summit x3, hvilket gør at det kan blive mørkere i klapvognen, når de små skal sove.
Stød absoberingen er god i begge vogne og de er begge nemme at styre – også med en enkelt hånd. Begge vogne er gode på både astalt, grus og skov stier. Begge vogne er gode at dreje med – også med en enkelt hånd.
Selvom det ikke anbefales, kan begge vogne bruges til løb tidligt, da man kan tilkøbe lift til begge stel. Jeg løb en smule med Fleur da hun var lille, dog gjorde jeg det kun på hel lige vej, uden bump. Derudover var hun svøbt ind i dyner og sleepbag, for at undgå små rystelser.
Begge vogne har luftdæk, men slager til dækkene er nemme at skaffe ved fx en cykelhandler hvis de punktere.
Vi er super glade for både Summit X3 og bugaboo – som løbevogn, vil jeg nok sige at jeg fortrækker bugaboo – men som kombivogn med både løb og klapvogn tilsammen er det summit X3 som er favoritten.
Så det er svært at komme med et entydigt svar for hvad der er bedst og smartest for den enkelte familie.
Prisen på de to vogne er som følger:
Babyjogger Summit X3 er set hos Pixizoo til 4499 kr 
Luksus liften til babyjogger er set hos Pixizoo til 2246 kr
Bugaboo Runner er set hos Arvningen.dk til 5499 kr
 photo Bloglovin_zpsb1317f6d.jpg  photo Instagram_zps3b511ab1.jpg  photo IMG_2641_zps7175c6ca.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At prioritere løb i vores nye hverdag