Projekt ammestop

Gode råd til nybyggere

Skærmbillede 2016-07-29 kl. 22.35.33

Da vi selv var helt grønne nybyggere, søgte jeg meget på nettet for at finde gode råd og “do and don´t” :)
Vi ønskede at lave så lidt fejl som overhovedet muligt og ønskede også at undgå at lave for mange af de irreterende valg, som man hurtigt fortryder.

Derfor var vores forberedelses proces meget lang, da vi på bedst mulige måde forsøgte at ruste os til at bygge vores drømmehus.

Igennem processen er der dog noget vi har lært af, og disse råd er nogle jeg gerne vil dele ud af.

Vi har langt fra lært alt, men vi er blevet en del klogere på byggeprocessens faldgrupper i forhold til da vi begyndte.

Så her kommer lidt gode fif til, hvad jeg syntes vi lærte meget af i processen.

★ Giv jer god tid til inspirationsprocessen – besøg mange udstillingshuse og lad jer ikke friste af det første og bedste i finder. Vi brugte maaaaange timer og maaaaange kilometer på at kører land og rige rundt, for at besøge diverse udstillingshuse fra mange forskellige byggefirmaer. Denne inspirations proces fik os til at finde små detaljer fra flere huse som vi kunne bringe med til vores eget drømmehus. Processen fik os også til at blive klogere på hvad vi IKKE ønskede skulle være en del af vores kommende hus. I det hele taget tror jeg det er rigtig sundt at se en masse forskelligt, inden man helt præcist ved hvad man selv ønsker af et hus.

★ Forsøg at mål de forskellige rum op i din nuværende bolig – på denne måde for du en ide om hvor stort / småt dine kommende rum bliver. Det kan være svært at forstille sig en stue på 30 kvm – hvor stort er det lige? Er det stort nok? Eller måske for stort? Bliver walk-in for småt når skabene kommer ind – eller er det passende? Alle disse spørgsmål brugte vi lang tid på at undersøge – her brugte vi igen de mange udstillingshuse, på at forstille os hvordan vores eget kom til at se ud. Fx et badeværelse på 10 kvm, hvor stort er det lige? Er der gulvplads nok til et badekar osv osv :)

★ Valg af byggefirma. Vi brugte 6 måneder på at finde et byggefirma som skulle bygge vores hus. Det var 6 LANGE måneder, og vi stødte hovedet mod muren mange gange i den proces. Vi er meget prisbevidste og havde en klar overbevisning om hvad vi selv synes vores hus måtte koste og hvad vi ønskede at give for at få det bygget. Flere firmaer takkede nej tak til at bygge vores hus, da de mente at det var ude for deres kompetance felt – og flere firmaer måtte vi vælge fra – simpelthen fordi de tog overpris.
De 6 måneder var dog den kamp værd, da vi fandt firmaer som ville bygge det for det vi ønskede at betale for det – og sparede faktisk 1,6 millioner ift nogle af de andre priser vi havde fået fra andre byggefirmaer – på helt samme hus og helt samme materiale liste!!

★ Alt efter hvad du ønsker af jeres kommende hus – så synes vi at pengene til en arkitekt var godt givet ud. Vi ønskede ikke at få et hus som man kunne finde mange af andre steder – men istedet ønskede vi os noget unikt. Derfor tegnede vi selv stregtegningerne til huset og fik derefter en arkitekt til at udfærdiggøre byggetegninger samt komme med hans syn og ideer til huset. Det har også gjort at vi har fået vores unikke og specialdesignet hus.

★ Ansæt en til at lave byggetilsyn. På den måde ved du at dit hus bliver bygget efter alle regler og at der ikke bliver hoppet over hvor gærdet er lavest.

★ Alt efter hvordan din aftale med byggefirmaet er, så forsøg at se om du kan spare penge ved bl.a. at trække køkkenet/gulvet/murstenene osv ud af entreprisen – og forsøg at forhandel dig til bedre priser selv. Køkkenfirmaer kan give nogle vilde rabatter hvis du går lidt til dem – og denne rabat tilfalder ofte entreprenøren fremfor dig, hvis du handler køkken igennem dem. Vi sparede mange penge, ved bl.a. selv at forhandle os til køkken, bryggers, badeværelser, hårde hvidevarer, trægulve, klinker og mursten :)

★ Igen ift køkkenvalg. Vi trak bordplader ud af kontrakten med køkkenfirmaet og opsøgte en stenhugger – hvor vi sparede MANGE penge for de HELT samme bordplader som køkkenfirmaet kunne levere. Og her taler vi ikke om små besparelser – det var STORE besparelser. Vi havde i starten kun valgt den dyre DEKTON bordplade i køkkenet, fordi køkkenfirmaet ville have KASSEN for at levere den, derfor havde vi sparet på bordpladerne på badeværelset og valgt en helt billig til bryggerset. Men da vi så opsøgte stenhuggeren, kunne han levere den dyre DEKTON bordplade til HELE huset, dvs køkken, badeværelser og bryggers og så sparede vi stadig 40.000 i forhold til hvad køkkenfirmaet ville have haft, for løsningen hvor vi kun fik den i køkkenet. Bondefangeri, hvis du spørger mig :)

Det var første omgang af byggeråd fra min side :) Jeg håber du kunne bruge dem.

 photo Bloglovin_zpsb1317f6d.jpg photo Instagram_zps3b511ab1.jpg photo IMG_2641_zps7175c6ca.jpg
   

6 kommentarer

 • Mega gode fifs :) Vi står overfor renovering af nogle af rummene i vores hus (forhåbetlig) snart, jeg både glæder mig til resultatet og frygter byggerod osv. :D
  Jeg tænkte på, er der mon nogle valg i jeres hus i har fortrudt? Nogle materialer I fortryder eller andet man kunne ‘lære’ af? Og så har jeg også tænkt lidt på hvordan I har det med at have så mange trapper i jeres hus nu hvor I har lille F?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak :)

   Hvor spændende med jeres projekt renovering :)
   Det eneste jeg har fortrudt er at vi ikke har lavet en ekstra gang nedenunder, således at vi kunne lukke en ekstra dør ind mod Fleurs værelse. Hun er meget lyd følsom, så hun kan godt finde på at vågne, hvis vi larmer for meget ovenpå.
   Trapperne tror jeg ikke bliver et problem – hun kan allerede kravle op af dem uden problemer, så nu skal hun bare lære at kravle ned igen :)
   Selvfølgelig er trapper ikke optimalt med børn, men hun er jo ikke lille for evigt – og for at komme op og få den flotte udsigt var vi nødt til at bygge i 2 plan :) Så det fortryder jeg ikke :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er sandt – Iben er også god til trapper, det er nok bare mine nerver, der ikke er så god til det ;) Men inden vi ser os om løber de jo rundt. Jeg kan godt forstå I har bygget i to plan, hvis der er lækker udsigt oppe på toppen ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Camilla. Godt indlæg.
  Vi står selv overfor at skal bygge nyt :-)
  Må man spørge hvem i fik til at bygge, og hvad i har bygget for?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Camilla :-)
  Vi skal til at købe køkken og vi har lidt sat os på kvik. Købte i jeres hårdehvidevarer hos køkkenfirmaet eller købte i kun elementerne også fandt hårdehvidevarer et andet sted? HVIS ja, vil du fortælle hvor? :-)

  Tak for al god inspiration. Fra barn, hus og motion.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hej Camilla :)
  Min kæreste og jeg overvejer også om vi skal købe en grund fra bunden af og bygge et nyt hus, eller om det bedre kan betale sig at købe et hus af ældre dato og fuldstændig renovere det :)

  Derfor er jeg meget interesseret i at høre om hvor meget det har kostet at bygge helt fra starten af, samt hvad prisen har inkluderet (arkitekt, håndværkere osv) og sidst men ikke mindst hvor længe stod sådan et byggeprojekt på, før man kunne flytte ind?

  tusind tak for en skøn blog som jeg læser dagligt (også selvom der ikke altid ryger en kommentar ;))

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Projekt ammestop