Test af formen inden Halvmarathon

Uundværelig Foam Roller

Du har garanteret set den i fitness centeret eller på diverse blogs, men ligesom udstrækningsøvelser, er foam rolleren ofte noget som man springer over i sin træning. Enten fordi det gør ondt, eller fordi det er kedeligt. Det er dog en ting, som er synd at udelade for ofte, da det er vigtigt at prioritere sin restitution, hvilket denne foam roller kan hjælpe dig til.

Skærmbillede 2014-05-14 kl. 14.17.59

Foam rolleren har mange funktioner, og jeg har forsøgt at stille funktionerne op i forskellige punkter, så du kan se hvad den kan hjælpe dig med:

1: Reducerer ømhed efter træning. 
Vil du undgå at have ømme muskler dagene efter en hård træning, kan foam rolleren afhjælpe dig med dette problem. Brug bare 5-10 minutter på foam rolleren efter træning.

2: Øger mobiliteten
Som løber er det vigtigt at være fleksibel og mobil, da det kan forbedrer ens præstationsevne, reducerer risikoen for skader, og det kan foam rolleren også hjælpe en til.

3: Skadesforebyggelse
Når man træner eller løber, danner musklerne med at blive stramme og der opstår hårde “knolde”, de såkaldte trigger points i muskulaturen. Det er vigtigt at fjerne disse knolde, da der er en større risiko for skader, hvis man har disse knold i muskulaturen.

4. Af-stresse
Foam rolling er en slags massage. Derfor vil foam rolling, ligesom massage, kunne hjælpe dig med at af-stresse efter en lang dag. Så hvis ikke de ovenstående tre grunde var nok, så kan du altså også gøre det bare for velværet.

Sådan kommer du i gang med at foam rolle
Da jeg skulle igang med at bruge foam rolleren så jeg flere videoer på youtube, så jeg lærte hvordan den skulle bruges, og hvilke øvelser jeg jeg kunne lave. I kan blandt andet se en video på denne side om hvordan den skal bruges “Film om foam roller“, og ellers blot søg efter foam roller på youtube.

Skærmbillede 2014-05-14 kl. 14.15.26

For mig er det essentielt at jeg kan restituerer hurtigt, da jeg løber mange kilometer i løbet af en uge, samt næsten hver dag. Så foam rolleren har hjulpet mig meget, i forbindelse med at nedsætte min restitution samt muskelømhed.

Skærmbillede 2014-05-14 kl. 14.16.37

Men atleten og fitnessudøveren ville også have stor gavn af foam rolleren.

Min foam roller er fra abilica og kan købes til 445 kr HER. Der findes mange forskellige slags, og nogen bruger brugte colaflasker, så der er ikke nogen korrekt foam roller at bruge, man kan prøve sig frem.

Tøjet på billederne er fra Only Plays sports kollektion.

Abilicaonline.dk er en hjemmeside som forhandler kvalitets træningsudstyr, fitnessudstyr og motionsudstyr. Alle produkterne gennemgår en streng kvalitetskontrol med fokus på funktionalitet, driftsikkerhed og levetid. Abilica har træningsudstyr både til privat og professionelt brug. De specialiserer sig blandt andet i løbebånd, og du kan se deres store udvalg HER

Indlægget er ikke sponsoreret, men foam rolleren er givet som et test eksemplar af Abilicaonline.dk

 photo Bloglovin_zpsb1317f6d.jpg  photo Instagram_zps3b511ab1.jpg  photo IMG_2641_zps7175c6ca.jpg
   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af formen inden Halvmarathon