Mine hudpleje rutiner

Gode råd til at komme igang med at træne

Jeg er flere gange blevet spurgt om jeg ikke har gode råd til hvordan man kommer igang med træning, og hvordan man opretholder motivationen for træningen. Jeg har derfor lavet dette indlæg, hvor jeg har samlet rådene jeg følger for at opretholde lysten og motivationen for min træning – håber det kan bruges:

– Slank er ikke idealet, det er at være sund.
En stærk og fungerende krop, er bedre end en træt og tynd krop. “Fit is the new skinny”. Dit sind skal omvendes til, at træning og sund kost er en belønning for dig selv. Det vil altså sige at idealet ikke behøver at være en tynd krop som skal passe en størrelse 34, men nærmere end velfungerende og funktionel krop, som er modstandsdygtig.

IMG_3389

–  Find det rigtige tidspunkt at træne på
Nogen træner bedst om morgenen, andre om eftermiddagen og nogle om aftenen.
Jeg elsker at få træningen overstået om morgenen, men jeg har oftes de bedste løbetider om eftermiddagen. Jeg er ikke stor tilhænger af at træne om aftenen – men det er meget individuelt. Hvis jeg træner for sent om aftenen kan jeg have svært ved at “falde ned” og derved få søvnbesvær.

– Skriv det ned.
Det er en god ide at skrive dine træningstidspunkter ned i din kalender, da det gør det mere overskueligt og så ved du præcis hvornår du skal afsted. Jeg kan også bedst lide at have styr over hvor og hvornår jeg skal træne. Man får også mest ud af en træning, hvis ens hjerne har nået at sætte sig op til træningssættet. Jeg løber ofte mine bedste ture, hvis løbeturen har været planlagt med tidspunkt, distance og pace. På den måde har jeg også et mål med hvert træningspas, hvilket leder videre til mit næste punkt.

– Sæt mål for din træning
Det er den bedste motivations faktor for mig, når jeg har sat mig et mål. Husk at skriv målet ned, for mig virker det altid 10 gange så godt, når jeg har skrevet målet ned. Så bliver det pludselig en aftale med sig selv, man ikke kan bryde. Det kan også være at du har et mål om at gennemføre et 5, 10 km, halvmarathon eller marathon i løbet af 2014, her er mit bedste råd at erhverve dig billetten i så god tid som muligt. På den måde kan det gøre målet mere håndterbar.

IMG_3355

– Du får mere energi
Selvom at du skal stå en time tidligere op om morgenen, giver træningen dig mere energi i det lange løb. Hvis jeg en eftermiddag kommer hjem og mest af alt har lyst til at smide mig i sofaen, løber jeg en tur eller tager ned i træningscenteret for at få noget energi. Når jeg kommer hjem fra mit træningspas er jeg kun i sjældne tilfælde træt, fordi træningen har givet mig ny energi.

– Træningsmakker
Det er en god ide at alliere sig med en træningsmakker. Det er altid nemmere at aflyse træning, hvis man skal alene afsted, fremfor hvis man har en aftale med fx en veninde. Det væreste er ofte at komme op af sofaen og afsted – når først man er afsted er det skønt at få brugt sin energi. Man kan også melde sig på hold i fitnesscenteret, dette kan også hjælpe en til at komme afsted, da man ellers vil få en bøde for ikke at møde op til det pågældende hold.

– Pres dig selv.
Det giver mere at løfte tungere vægte med færre repetitioner, fremfor lette vægte og mange repetioner. Derudover er det også bedre for din kondition at løbe en kortere tur hurtigt, fremfor en lang tur i langsomt tempo, men det er alt efter hvilket mål man har sat sig. Det er vigtigt at man efter hver træning har følelsen af at man har givet det man kunne.

IMG_3207

– Få nok søvn.
Det er vigtigt især for din restitution, men også for energiniveau og humør. Jeg stræber altid på at få 8 timers søvn, da jeg fungere langt bedst med det antal timer.

– Variere din træning
Det er vigtigt at lave forskellige øvelser, så du ikke træner de samme muskler dag efter dag. Muskelgrupperne har brug for pause, for at genopbygge muskelfibre og blive stærkere. Derfor er det en god ide at dele sit træningsprogram op i fx at mandag skal man træne: triceps, biceps og skulder, tirsdag: ryg, mave og lår – osv. Det er også en god ide at kombinere styrketræning med pulstræning som fx spinning, løb eller cross trainer.

– Lav en madplan
Det er en god ide at planlægge ens måltider, så det er svære at falde i usunde mellemmåltider lig lign. Sørg altid for at have sunde alternativer og friske råvarer i hjemmet. Jeg er begyndt at lave madpakke dagen før, så jeg kan få lavet noget lækkert jeg faktisk gider at spise i skolen, så man ikke ender i skolens kantine i stedet.

– Er du syg eller er kroppen øm
Husk at holde hviledage. Kroppen har brug for restitution, og det er vigtigt at man husker at lytte til sin krop. Jeg går eller cykler tit en lang tur på mine hviledage, for at få ømheden ud af musklerne. Hvis du er syg eller har tømmermænd hjælper det også tit med en gå tur ud i den friske luft, men feber er NO-GO.

– Aktiv hverdag
Du har nok hørt den før, men det med at skifte små ting ud i hverdagen for at få en sundere livsstil? Det kan fx være, at tage cyklen i skole/job fremfor bilen/bussen, tage trapperne fremfor elevatoren, stå af et stop før dit rigtige busstoppested, parkere bilen længst væk på parkeringspladsen osv osv. Men de små ting i hverdagen tæller også i det store regnestykke.

IMG_3356

-Smid din badevægt ud
Når man begynder at træne, så bliver ens fedt omdannet til muskler. Muskler vejer mere end fedt, og man vil derfor ikke altid se den store forskel på badevægten når man begynder at træne. Det er ofte bedre at måle omkreds på fx, hofte, talje, lår, arme osv, for at kunne sammenligne om man har tabt sig. En anden mulighed, er de specielle vægte hvor man kan måle fedtprocent, muskelmasse og lign.

– Før/efter billede
Hvis du ikke har et målebånd, kan man også tage før/efter billeder for at se forskellen på sin krop.

 photo Bloglovin_zpsb1317f6d.jpg photo Instagram_zps3b511ab1.jpg photo IMG_2641_zps7175c6ca.jpg
   

12 kommentarer

 • Tak for de gode råd:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super gode råd, som jeg virkelig tror at man har brug for at vide! :-) Især er jeg vild med før/ efter billeder. De har virkelig hjulpet mig meget når tallet på vægten har gået alt for langsomt nedad!
  Forresten har jeg nævnt dig på min blog, håber det er i orden!
  Hav en god dag, mvh. Matilde. :-)
  matildegoesfit.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Matilde.

   Jeg kendte ikke din blog i forvejen, men jeg vil da ind og læse lidt mere på den :)

   Tak for de rosende ord – og linket til min blog :D

   Ha en dejlig dag.

   /Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, det er der bestemt ikke så mange, som gør! Men tusind tak! Følg da endelig lidt med. Det er da bare hyggeligt! Har fulgt med på din blog i ret lang tid nu, og jeg synes virkelig den er fantastisk inspirerende! Så tak for en god blog, som tit får mig af sted på løbeturene, selv på regnvejrsdage!
   Mvh Matilde. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Matilde.

   Det lyder bare rigtig godt – det er så fantastisk når jeg kan være med til at få folk ud af døren og igang med at løbe :D

   Rigtig fin blog du har, den vil jeg da følge fremover :)

   /Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt indlæg!
  http://www.mathildemac.dk – blog om sund livsstil og fitness

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Tusind tak, for en super fed blog.
  Jeg er begyndt på, at bruge din løbeplan, og synes det fungerer rigtig godt for mig. Mit eneste problem er at jeg virkelig lider af sidestik. Jeg kan når jeg ikke får sidestik, presse mig selv til at kunne løbe 5 km (hvilket jeg kun sker ved hver 10 løbetur), men når sidestikken rammer, kan jeg ikke engang løbe 500 m. Har du nogen løsning på dette problem. Det piner mig, at jeg ikke kan komme rigtig i gang med træningen.
  -Olivia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amen! :-) har et lignende indlæg liggende til udgivelse en dag. pudsigt!

  //Camilla Christine ♥ ♥
  http://www.fitspoblog.com/2013/11/isabel-marant-h-november-2013.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fint indlæg! Jeg går ud fra at din pointe under “Pres dig selv” er, at man ikke skal være bange for at løfte tungt, og det giver jeg dig ret i :-) Men det der med tunge vægte og få gentagelser vs. lette vægte og mange gentagelser er ikke helt så simpelt. Det kommer jo helt an på hvad man har som mål – f.eks. om det er større muskelmasse eller styrke. Bare lige en tanke :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christine.

   Som jeg også har skrevet i sætningen efter det du kommentere på, har jeg også pointeret at det er alt efter hvilket mål man har, om det skal være tunge eller lette vægte og hvor mange gentagelser :)

   /Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine hudpleje rutiner