Dagens løbetur d. 13.6.13

Mit forhold til Alkohol og træning/løb

Jer som har fulgt med siden bloggen startede, har nok bemærket at jeg på intet tidspunkt har talt om alkohol i forbindelse med min træning eller løbetræning. Alkohol er for mig lidt et farligt ord, som jeg ofte beslægter med noget negativt og “farligt”. Jeg bryder mig generelt ikke om alkohol og den påvirkning det har på mennesker, og det er også derfor at jeg 99% af tiden fravælger alkohol.

Jeg drikker alkohol højst 2 gange om året, og sidste gang jeg indtog alkohol var nytårsaften, men her var jeg på intet tidspunkt fuld, men jeg havde da drukket lidt. Der er rigtig mange som ikke deler min holdning til alkohol og det acceptere jeg også fuldt ud, for det er jo en individuel beslutning, og vi har forskellige erfaring og bekendtskaber med alkohol. En ting som dog kan ærger mig rigtig meget, er folks nedgørelse af at man vælger den livsstil man gør. Jeg træner meget, spiser sundt og vælger alkoholen fra – hvilket i nogens øjne er at fravælge det sociale og at man ikke “lever livet”. Det er dog langt fra sandheden, da jeg aldrig vælger det sociale fra, jeg kan sagtens deltage i koncerter, byture, festivaler osv uden at drikke – men stadig more mig og have det sjovt ligesom alle andre. Men fokus kommer desværre ofte til at ligge på HVORFOR jeg ikke drikker, og hvorfor jeg skal tidligt hjem fordi jeg skal op og løbe en vigtig distance i morgen – og så er det mig som ender som den underlige/mærkelige som ikke lever ligesom alle andre. Man bliver dermed oftes sat i centrum for en samtale/diskussion man egentlig helst bare ville undgå. Jeg føler dog at jeg lever som alle andre måske burde – altså jeg lever et sundt liv hvor jeg gør de ting jeg elsker og holder af. Jeg har slet ikke noget imod folk som drikker eller som spiser usundt eller lignende, men jeg er imod at folk dømmer mig som den som gør det forkerte – når jeg egentlig blot gør det jeg bedst kan lide. Hvis alle bare fokuserede på hvad der gjorde dem glade og tilfredse uden at dømme andre for de valg de tager – ville det være skønt :D

Jeg har det ganske fint med at drikke alkohol de få gange jeg gør om året, og jeg savner det ikke i min daglige trivsel. Grunden til at jeg bringer det på banen, er at min kæreste holder sin 25 års fødselsdag idag, og jeg har derfor besluttet mig for at drikke i dag. Både fordi det er 6 måneder siden sidst, men også fordi at vi skal samles med alle vennerne og veninderne og have en ordentlig bytur. Derudover er der 4 måneder til mit næste officielle løb, så det er dermed også sidste gang inden mit marathon løb at jeg skal drikke.

Hvordan har I det med alkohol og træning? Jeg ved godt at nogle af mine holdninger nok er lidt fanatiske, men sådan er det nu engang, og jeg er glad og tilfreds med de valg jeg har truffet :D

foto-2

 

Billedet er fra vores lille indkøbs tur til Tyskland :)

 photo Bloglovin_zpsb1317f6d.jpg photo Instagram_zps3b511ab1.jpg photo IMG_2641_zps7175c6ca.jpg
   

17 kommentarer

 • Cecilie

  Jeg er på dit team – jeg har det på helt samme måde!
  Jeg kan følge alt, det du skriver og netop det med, at der kommer fokus på hvorfor man ikke vil drikke og man bliver betragtet som mærkelig, underlig eller at sætte sig udenfor fællesskabet, men for mig er det netop heller ikke en nødvendighed og jeg vil holde fast i min sunde levemåde :-) å

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Jeg har det fuldstændigt ligesom dig, jeg har heller ikke drukket siden nytår og det passer mig fint, bryder mig ganske enkelt om det længere drak en del og gik i byen næste hver weekend i gymnasiet, men nu efter jeg har ændret livsstil og tabt mig voldsomt meget siger det mig ingenting mere, jeg savner det aldrig.
  Mine veninder og familie har også lidt svært ved at forstå det, men de er ved at lære og leve med det.
  Den der har det sværest med det er nok min mor, hvilket er ret hårdt fordi hun mener at jeg ikke har noget socialtliv og jeg afskære mig selv osv. Men jeg deltager i flere ting, drikker bare ikke, hun mener bare ikke jeg kan have det sjovt uden og også fordi det er længe siden jeg har haft en kæreste mener hun aldrig jeg møder ham, hvis jeg ikke går i byen, det er vi ikke helt enige om eftersom jeg mener, at det nok ikke lige er i byen jeg møder mister right, men sådan er det jo.
  problemet er også at jeg kan ikke lide øl og jeg har ikke drukket sodavand de sidste tre år = jeg kan ikke lide brus længere heller, hvilket gør det noget problematisk at drikke :b

  ps. fedt indlæg og fed blog ;)
  Ha’ en god fest i aften ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg er enig med dig. jeg drikker stort set heller aldrig, og vælger (næsten) altid min træning i første prioritet. Er også godt træt af at man bliver stemplet som mærkelig fordi man har valgt at leve som man gør, og gør det der gør en glad. Super fedt indlæg, dejligt at se andre deler samme holdning :-) og rigtig rigtig godt fest i aften! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  jeg er til dels enig. Jeg drikker, 1 gang om måneden, ikke altid kamp stiv men nogle gange bare for hyggens skyld med et enkelt glas vin. Jeg kan også sagtens have det skide sjovt og hygge mig uden druk, men nogle gange kan det være nemmere at tage en enkelt eller 3, for at undgå de trælse spørgsmål og kommentarer omkring grunden, og det at folk ikke kan forstå, at man vil ødelægge sin krop og hele dagen efter, bare på grund af alkoholen. Jeg synes det er super fedt at du har droppet så SÅ meget, og bakker fuldstændig op omkring det!! Skide sejt (-: Jeg har ikke lyst til at gøre det helt, da jeg synes at aftenerne kan blive sjovere, hvis man har fået en lille smule at drikke, så folk åbner mere op. Jeg har selv stået lidt med et dilemma, om hvorvidt jeg skulle drikke til en 30 års fødselsdag i aften, kom frem til at det gider jeg ikke rigtig, da jeg ikke kender særlig mange til festen, og så er det ikke kalorierne og tømmermændene værd, hvis jeg ikke tror det bliver en mega fed aften, ligesom når jeg er sammen med mine veninder. (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hvor jeg dog bare elsker dette indlæg, og selvfølgelig din blog! Jeg kunne ikke være mere enig. Som 16-årig er det også specielt svært at være ung hvis man ikke gider at drikke i den tid vi er i nu, da vi er det land, hvor unge drikker mest. Uhyggelig og pinelig rekord at have! Personeligt har jeg valgt at jeg ikke vil være en del af den rekord, fordi det simpelthen er for pineligt. For mig har det været svært at vælge det fra, da folk begynder at dømme mig på, at jeg ikke gider at drikke eller ryge, som gør at jeg slet ikke er “spændende” mere. Det er hårdt at stå ved sine holdninger og at være lidt ekstra moden.. Heldigt jeg skal et år på udveksling i USA, hvor man godt må have det sjovt som 16-årig uden at drikke ;-)
  God fest i aften!:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hehe god tur til USA. Men du skal dog ikke være så sikker på at du kan komme udenom fest og ballade derover (hvis det altså er det du prøver at undgå). Da jeg har 3 kusiner som alle lige er kommet hjem efter en udvekslings år i USA, de har alle måttet bukke under og drikke. Jeg kan mildt sige at den tur har ændret dem og deres personlighed en del. Men held og lykke til dig :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Tak tak! Men jeg kommer under ingen omstændigheder til at drikke, for så får jeg sgu den første billet hjem til Danmark af min organisation;-) Sjove fester som prom og homecoming går jeg i møde, men uden alkohol;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecillie

  Jeg er helt enig med dig!
  Jeg drikker stortset heller aldrig, højst 3 gange årligt, fordi det simpelthen ikke siger mig noget. Jeg er den type som skal have meget lidt før at jeg bliver dårlig og jeg gider simpelthen ikke ligge og have det dårligt dagen efter. Da jeg går i gymnasiet, synes jeg at det til tider kan være svært at være en del af “fællesskabet” når man ikke drikker. Heldigvis drikker de andre piger i min klasse heller ikke, vi er 3 piger ud af 18 elever, hvilket gør det noget nemmere.
  Men du har helt ret, man bliver hurtigt stemplet som en fanatisk og underlig type.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Louise

  Er fuldstændigt enig! Tror mange har svært ved at gå imod strømmen hvilket jeg på mange måder godt kan forstå. Jeg træner seriøst og kan faktisk ikke lide alkohol og den opførsel mange får af ar drikke. Derfor drikker jeg kun 1 måske 2 gange årligt når det passer mig. Da jeg var yngre lod jeg være med at gå til fester og var udenfor pga det. Men nu er jeg ligeglad. Dog er det irriterende hvordan man altid skal have en “undskyldning” for ikke a drikke. Hvorfor er det ikke et accepteret fravalg?? :-) er dejligt at høre andre som har det som mig!

  Knus og tak for en super blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg er helt enig! Jeg har længe været træt af alkohol og er begyndt konsekvent at takke nej. Desværre oplever jeg også, at folk er hurtige til at dømme og at der er meget gruppepres. MEN når jeg vågner uden hovedpine eller kvalme den næste dag, er det SÅ meget det værd :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fredrika

  Jeg er virkelig glad at jeg har fundet din blog, er lige begyndt at løbe selv og din blog er perfekt inspiration og motivation! kan bedst lide at det handler om at være sund og have det godt. bliver træt af alle fitness/sport blogs som kun viser billeder på smalle folk, så giver man næsten op med det samme då jeg ved min krop aldrig kommer at se ud på den måde. Stort tak til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er helt med! Jeg er dog stadig i den fase hvor jeg langsomt giver slip på det og får folk til at forstå mit valg. Alkohol er en sjældenhed i min verden, men helt tørlagt er jeg ikke endnu. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan sagtens sætte mig ind i det du skriver. Jeg er nok endnu mere “ekstrem” end dig, for jeg har fuldstændig valgt alkohol fra, og jeg har ikke drukket det siden jeg var 18 år gammel. Det skyldes først og fremmest at jeg endnu ikke er stødt på nogen form for alkohol som jeg virkelig nyder at drikke. Jeg kan eksempelvis få hovedpine bare af at dufte til et glas rødvin, og lugten af cult shaker giver mig kvalme. Dernæst skyldes det selvfølgelig de helbredsmæssige fordele ved ikke at drikke. Jeg føler på INGEN måde at jeg går glip af noget, og jeg håber virkelig en dag at det bliver lidt mere “anerkendt” ikke at drikke, for det er virkelig skræmmende hvad alkohol kan gøre ved kroppen selv i små mængder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie Mahler

  Kæft mand, jeg er SÅ glad for at jeg læser din blog for jeg har det på helt samme måde!

  Jeg fokuserer også på at træne, men samtidigt have det sjovt – men jeg behøver ikke at drikke for at have det sjovt, men det mener min kreds. Det gør at jeg bliver på en eller anden måde udstødt, fordi jeg ikke vil drikke, og det skyldes også primært min tarmsygdom, som gør at jeg også sætter min helbred i højest prioritering, hvilket jeg ikke gjorde for nogle år siden. Men det forstår mange ikke, og hver gang når jeg gerne vil tage ude og feste, skal mange absolut komme hen til mig og spørge hvorfor jeg ikke drikker og at jeg ikke lever livet, men det gør jo det helt sværere for mig at nyde aftenen hvis jeg hele tiden bliver påmindet om jeg ikke drikker.

  I starten var det utroligt meget svært, men jeg er meget stædig, hvilket gør at jeg står stadig fast i min beslutning, og det bliver efterhånden kedeligt for folk som spørger mig hele tiden ;) Men jeg drikker kun HVIS jeg føler at det er værd, og at jeg ikke skal noget næste dag, såsom træning. Jeg forstår din situation helt 100%, og føler nu at jeg ikke er alene! Så TAK for du ville dele det med os.

  “Man kan have det sjovt hvis man vil!” – sådan tænker jeg hvis jeg ikke drikker, er det jo helt op til mig om jeg vil sidde og tænke på “åh nej, jeg er så ædru og kedelig” istedet for at danse og have det sjovt, og spille som om jeg er fuld, så andre tror at jeg har drukket. Det virker! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Duesund

  Hvor er det bare rart… at læse dit indlæg og ikke mindst alle andres kommentarer til det. Det er så dejligt, at man ikke er den eneste som har gået med de tanker, har ofte følt mig “stemplet” som hende den kedelige, der ikke gider have det sjovt.. I sær har jeg syntes at det har været svært når alle mine veninder/venner altid drikker og man er den eneste som ikke gør. Men det er godt nok en hel lettelse, at der findes andre i denne verden, som mig :-D
  P.s Tak for en super inspirerende blog Camilla :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine Skytt

  “Man bliver dermed oftes sat i centrum for en samtale/diskussion man egentlig helst bare ville undgå.” Præcis! Og vi har næsten tabt diskussionen på forhånd, for INGEN “undskyldninger” accepteres – har prøvet en del af. Jeg klarede mig dog igennem weekendens NorthSide Festival stort set uden alkohol og for en gangs skyld uden de store diskussioner.
  Opturen, som alkoholindtag til tider kan give, er for mig langt mindre end nedturen dagen(e) efter – og på sigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Som sådan har jeg et afslappet forhold til det, jeg tror på at små mængder gør godt. Fx er det bevist at en øl efter træning kan være sundt og gøre restitutionen hurtigere. MEN jeg bliver ligesom dig sjældent fuld. Jeg vil gerne have et enkelt glas vin eller øl i ny og næ (fx til fodbold eller efter arbejde). Men jeg deler din tanke om alkohol og den påvirkning den har på folk er lidt “frastødende”. Jeg forstår heller ikke hvorfor folk vælger at se ned på dit valg, tværtimod synes jeg bare det er super fedt du tør stå fast ved dit valg.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens løbetur d. 13.6.13